Rijstschotel met voorjaarsgroenten
2 wortels, 1 rode ui, 2 eetlepels olijfolie, 250 g langkorrelige rijst, 1/2 l kippenbouillon, 4 groene asperges of 150 g broccoli, 100 g champignons, 150 g diepvrieserwten, 1 bosje peterselie, 2 tomaten, 1 eetlepel geraspte parmezaanse kaas, zout en peper
De wortels schoonmaken, schrappen en in dunne plakjes snijden. De ui schoonmaken en snipperen. De olie in een pan verhitten. De wortels en de ui hierin 5 min. stoven tot ze glazig zijn. De rijst en de bouillon toevoegen en aan de kook brengen. Afgedekt ± 15 min. zachtjes laten koken. De asperges wassen. Alleen het onderste gedeelte schillen en in stukjes van 5 cm lengte snijden. Of maak de broccoli schoon en verdeel deze in roosjes. De champignons met een vochtige doek schoonwrijven en in plakjes snijden. De asperges, de champignons en de erwten aan de rijst toevoegen en ± 4 min. mee laten koken tot het vocht is opgenomen. De peterselie wassen en fijnhakken. De tomaten wassen, in blokjes snijden en samen met de peterselie en de kaas door de rijst mengen. Op smaak brengen met zout en peper. Direct serveren.

Variatie:
De aangegeven hoeveelheden zijn als bijgerecht voldoende voor 6 personen. Een vegetarisch hoofdgerecht voor 4 personen maakt u door op het laatst gekruide tahoe toe te voegen.
 
Bijpassende wijnen: 5

Appellation ControléeGebiedKleur
BarsacBordeauxwit
Côtes de Bordeaux Saint-MacaireBordeauxwit
Lussac-Saint-EmilionBordeauxrood
Montagne-Saint-EmilionBordeauxrood
Puisequin-Saint-EmilionBordeauxrood© 2005 - 2017 by Wijndatabase.nl